(Johdanto) – Tieto:

dawatussalafiyyahsuomessa.wordpress.orgdawatussalafiyyahsuomessa.wordpress.org

”Sinun on suoritettava teot tiedon mukaan. Teko ilman tietoa on kuin puut ilman hedelmiä. Mitä hyötyä on puista, jotka eivät kanna hedelmiä? Näin ollen, Allaah on vihastunut tällaisiin ihmisiin, koska heillä on tietoa, mutta he eivät toimi sen mukaisesti. Joten he ansaitsevat oikeudenmukaisesti Allaahin (Subhanahu Wa Ta’Aala) Vihan. Ja he ansaitsevat Hänen Inhimonsa ja Vihansa heihin, vaikka he uskovat itsensä olevan siveellisiä ihmisiä, edistyneitä, korkeassa asemassa ja kaikkia muita väitteitä, joita he keksivät ! Todellisuus on se, että he ovat harhaanjohdettuja ja ovat ansainneet Allaahin Vihan (Subhanahu Wa Ta’Aala).”

📘 Otettu kirjasta: ”Essential Questions & Answers on the Salafee Methodology”, The Noble Scholar: Dr. Saalih Ibn Fawzaan Al-Fawzaan (Hafidhahullaah), Translated by: Moosaa Richardson, S. 13

• Suomentanut: Juwairiyah Jasmine

(Omia mietteitä tästä):

Tämä on todella tärkeä aihe, koska juuri tämä johtaa tietämättömyyteen ja välinpitämättömyyteen, jos emme käyttäydy sen mukaisesti mitä tiedämme. Tämän takia myös ihmiset menevät harhaan ja kun selitämme jollekkin asioista, mitä emme itse harjoita niin henkilö alkaa ihmettelemään miksi tämä joka opettaa ei käyttäydy sen mukaisesti mitä opettaa ja muille vain saarnaa. Tämä ei johda mihinkään.. vain joko ihmiset menee harhaan tai eivät välitä, eivätkä opi sitä, että tärkein on tehdä ja käyttäytyä sen mukaan mitä tietää / mitä tietoa omaa jo. Mitä hyötyä on opiskella uskontoa ja etsiä tietoa jos sitä ei hyödynnä käytöksessä ja palvomisessa ?

Viime postauksessa oli myös siitä, että ”pysy hiljaisena jos, et tiedä asiasta mitään…”, on myös tärkeä neuvo kaikille.  Monesti juuri tämä johtaa juoruiluun ja väärinymmärryksiin jos puhumme asioista mistä meillä ei ole tietoa tai emme tiedä ollenkaan asiasta. Joten, on suuri vastuu silloin meillä kun puhumme uskonnosta. Jos puhumme siitä ilman tietoa voi ihmiset joutua harhaan ja väärinymmärtää asioita. Mitä vastaamme Allaahille kun olemme haudassa, kun johdatimme muita harhaan asioilla mistä meillä ei ollut tietoa/ymmärrystä ?

Allaah suojelkoon meitä & aina pitäköön oikealla tiellä, آمين

Mainokset

Tekijä: DawatusSalafiyyahSuomessa

"DawatusSalafiyyahSuomessa" Tehtävänä on jakaa autenttista tietoa Suomessa (suomenkielellä) ja autenttisista lähteistä. • Qur'aan , Sunnah , Salaf-Us-Saalih *jos huomaatte virheitä, mielellään kommentoikaa artikkelin kommentti osioon*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s